20240504_153045

Sommerens nyhetsbrev 2024

Sommerens nyhetsbrev har allerede kommet i posten eller i innboksen til mange av dere, med mye stoff om det som rører seg i vår verden! Her kan du lese om endringsteoriseminar i Liberia og tjenestereise til Zimbabwe. Her får du også høre om den flotte inspirasjonsdagen vi hadde i mai!

Vellykket inspirasjonsdag!

Lørdag 4. mai arrangerte Metodistkirkens Misjonsselskap inspirasjonsdag for misjon og bistand. Temaet for dagen var vårt nye arbeid i kampen mot kjønnsbasert vold i Zimbabwe og Sierra Leone.

Totalt var det nærmere 50 deltagere som var samlet i St. Olavs gate, klare for faglig, sosialt og kulturelt påfyll.

Marianne Munz, leder for misjonsrådet, ønsket oss velkommen og presenterte hva vi hadde i vente for dagen.

Med oss digitalt fra Zimbabwe hadde vi Webster Mbira som er Chabadzas prosjektleder i kampen mot kjønnsbasert vold der. Dette formidlet han på en veldig inspirerende måte, og fikk startet dagen for oss alle med et godt innblikk i hva dette prosjektet innebærer.

Vi fikk også møte andre interessante foredragsholdere.

Safia Abdi Haase fra Somalia hadde et fantastisk og inspirerende foredrag om kjønnsbasert vold i Norge. Hun delte sin historie med trommer, dans og sang fra da hun kom til Norge på flyktningmottak og til hun havnet i Harstad sammen med sine døtre. Safia er en livlig og humørfylt dame, som formidler sin historie på en engasjerende måte med sang, musikk og dans. Hun har en egen evne til å fange sitt publikum. Men alvoret kom nært inn på oss da hun fortalte om kjønnsbasert vold og kjønnslemlestelse av kvinner. Hun fikk delt med oss sitt budskap, sine utfordringer og erfaringer som hun hadde vært igjennom i sitt arbeid i Norge.

Elisabeth Ng Langdal som er daglig leder i Mental Health and Human Rights Info ga oss ett innblikk i hvordan støtte overlevere etter kjønnsbasert vold, i samtale med klinisk psykolog Helen Christie.

Etter en fortreffelig middag, biff stroganoff, var vi klare for konsert med Signatur, i gospelens historie. En musikalsk reise fra 1500-tallet og til i dag - om gospelmusikkens tilblivelse og historien rundt. En fantastisk opplevelse og en god slutt på en innholdsrik og givende dag.

 

Du kan lese hele nyhetsbrevet ved å klikke på boksen nedenfor!

Utlodningen til årets sommerprosjekt er i gang, og du kan ta lodd på legosett og el-sparkesykkel! I år går inntektene til å bekjempe kjønnsbasert vold (GBV) i Sierra Leone og Zimbabwe.

GBV er et alvorlig brudd på menneskerettighetene og gjennom å stå sammen med oss i denne kampen er du med på å gjøre verden tryggere!

Send kodeord Lodd på SMS til 2248 og du får 20 lodd for 200 kroner på el-sparkesykkelen, eller kodeord Lego for å ta 20 lodd på denne gevinsten. Du kan også gi en gave på 200 kroner til prosjektet ved å sende kodeord Gave på SMS til 2248.

Send kodeord Lodd på SMS til 2248 og du får 20 lodd for 200 kroner på el-sparkesykkelen, eller kodeord Lego for å ta 20 lodd på denne gevinsten. Du kan også gi en gave på 200 kroner til prosjektet ved å sende kodeord Gave på SMS til 2248.

Du kan kjøpevalgfri mengde lodd på Vipps 2248, til kr. 10 pr. lodd. Her kan du også gi en gave på valgfritt beløp. På Vipps skriver du «GBV» i meldingsfeltet.

Vi ønsker deg en varm og velsignet sommer!

Sommerens nyhetsbrev 2024