gbv-disclaimer

Julegaver som gjør verden litt bedre!

Det nærmer seg jul, og de fleste er godt i gang med innkjøp av julegaver.
Hva gir man til den som har alt, og hverken trenger, eller ønsker seg noe til jul? Tradisjonen tro, tilbyr Metodistkirkens Misjonsselskap gavekort som kan gis som julegave, eller som gave hele året! Vi har gaver som gleder mange, både den som gir og den som tar imot, og særlig den som til slutt er den reelle mottaker av gaven - i et av våre samarbeidsland!

Sammen mot kjønnsbasert vold

I januar 2024 vil samarbeidspartnerne våre i Metodistkirkene i Sierra Leone og Zimbabwe starte opp nye prosjekter med mer rettighetsbasert fokus. Sammen med utvalgte landsbyer og Metodistkirkens Misjonsselskap ønsker de å bekjempe kjønnsbasert vold i prosjektlandsbyene. Forebygging skal skje gjennom bevisstgjøring og holdningsendring, og de voldsutsatt vil få psyko-sosial støtte og hjelp til å anmelde overgrep. Kjønnsbasert vold rammer jenter og kvinner hardest, og er et av de mest utbredte menneskerettighetsbruddene i verden.

Gjennom gavekortet «Sammen mot kjønnsbasert vold» gis det 250 kroner til dette viktige arbeidet.

Skriv ut gavekortet her

Ved til gravide på Old Mutare

For å få ned spedbarns- og barseldødeligheten i Zimbabwe, skal alle førstegangsfødende og de som forventer komplikasjoner komme til fødeklinikken noen uker før fødselen. Her bor de på Waiting mothers' shelter. På sykehuset på misjonsstasjonen på Old Mutare må kvinnene selv sørge for mat, og tilbereding av måltidet. I dette området er det vanskelig for de gravide å finne ved til matlagingen, og de gravide bruker mye tid og energi på å lete etter ved de siste dagene før fødsel. 

Gavekort på en bunt med ved koster 100 kr.

Skriv ut gavekortet her

Kyllinger og grisunger på Mutambara

1kyllinger-2022grisunger

For å få ned spedbarns- og barseldødeligheten i Zimbabwe, skal alle førstegangsfødende og de som forventer komplikasjoner komme til fødeklinikken noen uker før fødselen. Her bor de på Waiting mothers' shelter, og en sånn ordning er det på Mutambara. Her vil de få den hjelpen de trenger. De gravide lager selv maten de spiser, men meningen er at de skal få mat på Mutambara Hospital, og slippe å bekymre seg for hvordan de skal skaffe mat. Denne bekymringen ligger nå på ledelsen på Mutambara, og de har satt i gang mange tiltak for bærekraftig forsyning av mat til de gravide. Foruten kjøkkenhage med grønnsaker som tomater og mais, driver de med oppdrett av kyllinger og griser.

4 kyllinger på Mutambara koster 100 kr. / 1 grisunge på Mutambara koster 300 kr.

Skriv ut gavekortet på kyllinger her      Skriv ut gavekort på grisunge her             

Skolesekk til barn i Sierra Leone og Liberia

skolesekk-2022

I Vest Afrika er det mange barn som er foreldreløse, eller har foreldre som ikke har råd til å sende dem på skolen. En skolesekk, med utstyr vil gjøre det mulig for flere barn å gå på skolen. Utdannelse gir barna sjansen til å komme seg ut av fattigdom og sikre seg et bedre liv!

En skolesekk koster 150 kroner.

Skriv ut gavekort her

Kirkebenker til kirken i Gbason Town, Liberia

Kirkelivet er veldig sentralt i Afrika, og i mange landsbyer finnes det en Metodistkirke. I landsbyen Gbason Town i Liberia ble kirken ødelagt etter krig og uro, men også vær og klima har gjort sitt. Her har Metodistkirkens Misjonsselskap, sammen med lokalbefolkningen i Gbason Town, og med støtte fra menigheter og enkeltpersoner i Norge, bygget en ny, flott kirke. Nå trengs det kirkebenker til den voksende menigheten!

Gavekort på kirkebenk koster 300 kroner.

Skriv ut gavekort her

Gavekortene får du kjøpt ved å kontakte Metodistkirkens Misjonsselskap, eller ved å klikke på lenken under og handle direkte i Metodistkirkens nettbutikk.

Du kan også skrive ut ved å trykke på lenkene her, og betale på Vipps 2248 eller til vårt kontonummer 3000 13 88084

 

Metodistkirkens nettbutikk