Sammen om et bedre liv for alle mennesker

Liberia

Liberia Liberia

Annet samarbeid med Metodistkirken i Liberia

I 2006 kunne Metodistkirkens Misjonsselskap gjenoppta samarbeidet med Metodistkirken i Liberia.

Fra 1950-tallet har det vestafrikanske landet vært et viktig samarbeidsland for Metodistkirken i Norge, men på grunn av den drøyt 13 år lange borgerkrigen ble det et ufrivillig avbrudd i arbeidet. Derfor er det en stor glede at vi i dag har et velfungerende samarbeid med hverandre igjen, med Partnership in Development-programmet CODEVPRO, som vårt hovedsamarbeid.

 

Solcellepanel til Judith Craig Children's village

Under borgerkrigen i Liberia ble hovedstaden Monrovia påført enormt store skader, og blant annet var byens strømtilførsel totalt ødelagt. Rundt 76 foreldreløse barn bor i denne landsbyen fordelt på åtte boenheter og hver boenhet har en «mor». Mens det er dagslys får barna verdifull undervisning, men fordi solen går tidlig ned i Liberia blir fritiden på ettermiddagene og kveldene preget av mørke. Generatoren som tidligere skaffet strøm og lys er ødelagt. Nå ønsker barnelandsbyen seg solcelle-anlegg med paneler og batterier som sin nye el-kilde. Innsamling til dette ble gjort på Sommerfesten i 2016, som misjonsprosjektet til menigheten i Tistedal, og gjennom andre gaver. I løpet av sommeren 2017 håper vi de har alt på plass på barnehjemmet!

Kirkebygging

Norske menigheter er med og støtter kirkebygging i Liberia. I en lang periode har Omegakirken utenfor Monrovia fått støtte til evangelisering og kirkebygging. Nå bygges det også ny kirke i Velley-ta med støtte fra Norge.

TIDLIGERE ARBEID I LIBERIA

Utdanningsstipend
Misjonsselskapet er med og støtter høyere utdanning til to studenter.

Terje Wibe
I 2008 tilbrakte Terje Wibe fra Tistedal tre opplevelsesrike måneder i Liberia. Han var på Camphor og Ganta Mission. Han er lærer, og underviste noe, men deltok mest i mange praktiske aktiviteter.

Øyvind Aske
I januar 2009 dro Øyvind Aske, prest i Metodistkirken i Tistedal, til Liberia for å tilbringe et halvt år i landet. Han skal både studere og arbeide i kirkens tjeneste.

HER kan du lese bloggen hans.

Knut Lindhom
Høsten 2010 dro Knut Lindhom på en seksukers tjenestereise til Liberia der han i hovedsak bistod oppstart av klinikker under CODEVPRO-programmet.

Vennskapsmenighet
I januar 2008 inngikk Centralkirken i Oslo og Garjay Memorial United Methodist Church en samarbeidsavtale. Vennskapet, fellesskapet og at vi kjenner tilhørighet med hverandre er det viktigste, og det gir en mulighet til å utveksle erfaring og opplevelser med hverandre.

Relaterte dokumenter
     
Relaterte artikler
Centralkirken i Oslo har et stort, varmt og tydelig misjonsfokus. Helgen 18-20. august var små og store centralitter samlet til menighetstur på Åh stiftsgård ved Uddevalla i Sverige. Også her var misjonsfokuset godt synlig! Les mer
Karl Anders Ellingsen har fulgt biskop John K. Yambasu og biskop John G. Innis på den første dagen av deres besøk i Norge. Vi gjengir den flotte artikkelen fra Metodistkirken.no i sin helhet. Les mer

© 2008 Metodistkirkens Misjonsselskap
Postboks 2744 St.Hanshaugen
0131 Oslo

Besøksadresse: Akersbakken 37, 0172 Oslo 

Telefon: 23 33 27 00
E-post: misjonsselskapet@metodistkirken.no

Gavekonto: 3000 13 88084 

Vipps og SMS: 2248

En del av Metodistkirken i Norge
metodistkirken.no

Org. nummer: 974 230 887

Powered by Cornerstone